Fredag 22 april

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

JapanJapan ber Kina om ursäkt för förbrytelser under andra världskriget, men räcker det för att stoppa dom antijapanska demonstrationerna undrar vi. Johan Björksten, radiopratare i Kina är med.
Kl 16.05

Tema:Kuba
Kuba, som enligt Fidel Castro, ska återuppstå som en Fågel Fenix ur askan. Är dom svåra åren efter Sovjetblockets kollaps som drabbade Kuba mycket hårt över? Vi ska också tala om hur farligt regimkritikerna på Kuba lever i dag. Hör bl a poeten Raul Rivera, fängslad i den stora arresteringsvågen förrförra våren. Nu frisläppt på grund av vacklande hälsa. Lars Palmgren, SR:s korrespondent, medverkar också.
Kl 16.10

Runars predikan
I vår andra timme handlar det om frikyrkopredikanten Runar Sögaards uttalanden om islam. Vad får man egentligen säga om andra religioner? Abd al Haqq Kielan, Imam och Per Svensson, journalist medverkar.
Kl 17.00

Västtyska ambassaden
I helgen är det 30 år sedan den västtyska ambassaden i Stockholm sprängdes av tyska terrorister. Dag Hansén, doktorand vid Försvarshögskolan medverkar.

Hemlösa i Karlstad
Under nästa vecka ska Sveriges alla hemlösa räknas runt om i landet. Vid förra räkningen 1999 var det drygt 8 500 hemlösa och osäkerheten vid våra myndigheter om utvecklingen gör nu att de hemlösa hädanefter ska räknas vartannat år. Hör ett reportage av Lars Ekelöf från Karlstad där man lyckats vända trenden.

Krönika 
I veckan som gick sa statsminister Göran Persson att det var en öppen fråga om han skulle ställa upp till omval på den socialdemokratiska partikongressen i höst. Krönika av Studio Etts Björn Elmbrant.

Folkomröstning i Holland
Oron blir nu allt större inom EU:s ledning för att folkomröstningarna om EU:s nya författning ska sluta med ett nej i både Frankrike och Holland. Ett nej till konstitutionen som bl a ska effektivisera arbetet i det växande EU skulle utlösa en svår kris inom unionen. Reportage av Kerstin Brostrand.

Producenter: Helena Giege och Carlos Garat