Guldmarkus storsatsar - utan Henrik

Markus Oskarsson och Henrik Nilsson kommer inte tävla ihop i Kanot-VM i sommar. Oskarsson är skadad och Henrik Nilsson har tappat motivationen och kommer inte tävla i år. Däremot inleder nu Oskarsson en storsatsning i K1 mot Peking-OS 2008.

Oskarssons skada sitter i axeln. Han har fått behandling och hoppas att den hjälper så pass att han kan vara tillbaka i full träning inom kort. Isåfall är han beredd att köra K1 redan till VM i sommar men framförallt satsa i den diciplinen mot OS 2008.

- Jag behöver en ny utmaning och då är det K1 som gäller. Jag vill satsa fullt på det individuella nu. Ett OS-guld i K1 vore ju inte fel, säger Oskarsson till Radiosporten.

Han säger också att han kan tänka sig att köra K2 tillsammans med någon annan kanotist tills Henrik Nilsson blir frisk igen, kanske redan i VM i sommar.

För Nilssons del har denbristande motivationen kommit smygande under längre tid. Och den kulminerade direkt efter OS-guldet när han kände att målet som han kämpat för så länge var uppnått. Dessutom har han nyligen genomgått en separation, vilket förstås också påverkat idrottssatsningen.

- Jag hoppas kunna återfå träningsglädjen vad det lider, men just nu finns den inte så något VM i sommar blir det inte för min del, säger Henrik Nilsson.

Han hoppas dock att kunna köra OS i Peking 2008 tillsammans med guldpartnern från Aten.