Djurgården straffade trots massiv dominans

3:58 min

Två av SHL-ishockeyns mest formtoppade lag ställdes mot varandra. Då totaldominerade Djurgården mot Örebro. Men föll med 2-3 efter straffar då Örebromålvakten Julius Hudacek storspelade. 

Radiosportens Kenneth Range tar ut matchens bästa spelare:
Djurgården: Marcus Högström.
Örebro: Derek Ryan.

Tabellsexan Djurgården hade tio poäng på fyra matcher och 12 mål de senaste två omgångarna. 

Fyran Örebro kom till Hovet med poäng i fem raka matcher, totalt elva.

När lagen möttes i Örebro den 27 september kom Djurgården tillbaka från ett tremålsunderläge under matchens sista två minuter, men föll sedan i förlängning.

Bäddat för ett jämnt möte på lördagen? Ja.

Blev det så? Nej. Och jo.

Örebro fick en drömöppning när Daniel Viksten knackade in 1-0 redan efter 22 sekunder.

Det blev startskottet på en 57 minuter lång tillställning som enklast kan beskrivas som "Djurgården mot Julius Hudacek".

Efter två perioder hade Djurgården skjutit 31 skott på mål, Örebro bara fem.

Trots det hade Djurgården endast en 2-1-ledning inför tredje perioden efter att Alexander Fällström och Marcus Högström svarat för målen.

Övriga 29 skott stod Örebros slovakiske målvakt Julius Hudacek i vägen för.

Att inte göra mål trots mängder av chanser är sällan en bra kombination.

Med knappt två minuter kvar tog Örebro ut Hudacek och gav sig själva chansen. Med en minut kvar att spela kom 2-2 när Daniel Viksten gjorde sitt andra mål. Ett mål som föregicks av videogranskning.

Förlängningen blev mållös och i straffläggningen satte Viksten sin straff och Hudacek täppte till även där.

– Vi var inte riktigt nöjda med vår match i dag. Vi har spelat bättre innan och visat prov på en mycket bättre hockey. men det är starkt av oss att komma tillbaka i tredje perioden, det visar på karaktär i laget, säger Örebros Daniel Viksten.

– I dag fick vi inte in puckuslingen. i två och en halv period ägde vi matchen helt och hållet, men utan att få ett avgörande. det är klart att man är missnöjd med resultatet efter en sån här match, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärv.