Habo

Marius lämnar Habo efter attacken: Jag är rädd

2:17 min

Marius från Rumänien åkte till Sverige för att tigga. Men i Habo i går blev han slagen och fick dessutom bilen, som han för närvarande bor i, vandaliserad.

Händelsen skedde på en parkering i Habo. Marius, en EU-medborgare som är i Sverige för att tigga, har berättat för polisen att han fick ett slag mot ansiktet, när han vevade ner rutan för att ta reda på vad som hände utanför bilen. Ett tiotal personer ska då ha funnits intill fordonet.

Bilen som han och hans fru Carmen bor i för närvarande blev vandaliserad. Däck har skurits sönder och en backspegel krossats. För P4 Jönköping berättar de på engelska att de trivts i Habo och blivit väl bemötta tidigare, men att det som hände igår skrämde dem.

Many many day I sleep here but now I don´t sleep here, this is dangerous, säger Marius och förklarar att de inte vågar vara kvar i Habo eftersom de inte vet vad som ska hända.

Enligt polisen finns det spaningsuppslag i fallet. Polisen kommer också anlita tolk för att få en utförlig berättelse av mannen i Habo om vad som hänt. Polisen säger att det var minst två gärningsmän. Marius och Carmen berättar att de var minst tio.

– Vi måste prata ordentligt med mannen, få ett ordentligt förhör, för att kunna se om det handlar om att det är riktat mot honom som tiggare eller inte, säger polisens presstalesperson Lasse Johansson.

Carmen gick till kyrkan i Habo för att berätta vad som hänt och att de lämnar och flera personer som P4 Jönköping pratar med i Habo är tagna och upprörda.
– Tragiskt, man ska vara mot andra som man själv vill bli bemött om man hade hamnat i knipa, säger Ingela Hurtig.