Hockeystjärna fick fängelse

Den framgångsrika hockeysäsongen i Sverige slutar i fängelse för skellefteåstjärnan Chad Hinz. Hinz hade över 2 promille alkohol i blodet när han körde av vägen med sin bil under påskhelgen. Han dömdes idag till en månads fängelse.

Skellefteå AIK fick en bedrövlig avslutning på säsongen. Den tillsynes givna elitserieplatsen försvann de sista omgångarna i kvalserien efter att en av lagets bästa spelare åkt fast för rattfylleri och sen också fått sparken från klubben.

Hinz hade var under en av påskhelgerna på fest tillsammans med några lagkamrater. På hemvägen körde han av vägen och blodprovet visade alltså höga halter alkohol och kanadensaren blev åtalad för grovt rattfylleri.

När de höga värdena blev kända för klubben tvingades han lämna klubben omedelbart och försökte då åka hem till Kanada eftersom han inte fått några restrektioner från polisen. Men han greps samma dag på Arlanda flygplats och idag dömdes han alltså till en månads fängelse.

Hinz hävdade i rättegången att han var oskyldig och att han druckit alkoholen efter olyckan och på så sätt fått den höga promillehalten. Hans advokat krävde också att han skulle frikännas men tingsrätten gick alltså på åklagarens linje.

Hinz advokat meddelade dock på fredagen att kanadensaren inte kommer överklaga straffet. Inklusive häktningstiden återstår två veckor för ishockeyspelaren att sitta av och på den korta tiden skulle inte hovrätten hinna handlägga en överklagan.