Way Out West-grundare slutar

Joel Borg och Niklas Lundell är två av grundarna och ansiktena utåt för Way Out West-festivalen i Göteborg. Nu slutar båda på bokningsbolaget Luger som arrangerar.

Joel Borg har jobbat på Luger i nio år och ingått i Way Out Wests kärna sedan starten. Detsamma gäller för Niklas Lundell. Nu har båda bestämt sig för att lämna företaget.

Var de två dyker upp framöver är i skrivande stund okänt, men Joel Borg säger till Sveriges Radio att han kommer att ”fortsätta jobba med sina två stora intressen – musik och hållbarhet”.

Joel Borg har varit ansiktet utåt för Way Out West, gentemot media, och har engagerat sig mycket i festivalens växande miljötänk. Musikfesten i Slottskogen är miljöcertifierad och serverar enbart vegetarisk mat sedan 2012.

I måndagskvällens Musikguiden i P3 är Joel Borg studiogäst och berättar om framtidsplaner och orsaken till avhoppet. Musikguiden hörs i Sveriges Radios P3 och på sajten från klockan 18.30.

Way Out West-festivalen har funnits sedan 2007 och bland annat prisats av MTV som världens mest innovativa festival. Luger, som ligger bakom, började som ett gäng musikintresserade vänner. Nu är de en del av det stora arrangörsbolaget Live Nation.