Förhinder för guld-duons kanotsatsning

OS-guldmedaljörerna och kanotisterna Marcus Oskarsson från Västerås och Henrik Nilsson från Nyköping går för tillfället skilda vägar. Henrik Nilsson har tappat motivationen och kommer inte tävla mer i år. Det innebär att Oskarsson nu står utan partner i satsningen på K2.

Det hindrar dock inte Oskarsson från att satsa vidare. Han inleder nu en storsatsning i K1. Till radiosporten säger han:

-Ett OS-guld i K1 vore inte fel, jag behöver en ny utmaning och då är det K1 som gäller. Jag vill satsa fullt på det individuella nu.

Men han kan tänka sig att köra K2 tillsammans med någon annan kanotist tills Henrik Nilsson kommer tillbaka. Och kanske redan i VM i sommar.

För Nilssons del har den bristande motivationen kommit smygande under längre tid. Och den kulminerade direkt efter OS-guldet när han kände att målet som han kämpat för så länge var uppnått. Dessutom har han nyligen genomgått en separation, vilket förstås också påverkat idrottssatsningen.

Marcus Oskarsson, som för tillfället går skadad, hoppas behandlingen i axeln ska ge resultat så han snart kan vara tillbaka i full träning.

Duon utesluter inte att köra K2 i Peking-OS, om Henrik Nilsson väljer att satsa för fullt igen.