13-åringar sexutnyttjade

Sedan en månad sitter en 30 årig man häktad hos polisen i Malmö misstänkt för att på sannolika skäl ha utnyttjat underåriga flickor sexuellt.

Flickorna har mannen kontaktat via olika sajter på Internet. Hittills har polisen fått in anmälningar mot mannen från fyra flickor men tror att det är betydligt fler sam har haft kontakt med mannen.

Det var när polisen i Malmö i januari i år fick in två anmälningar om våldtäkt som man började granska mannen. Flickorna i 13-14 årsåldern, från Malmöområdet, berättade för polisen att mannen även haft kontakt med många andra flickor.

Enligt åklagaren har 30-åringen kallats sig Alexandra och FK på nätet och erbjudit flickorna att träffa män mot betalning. Polisen har i mannens dator hittat 15 000 bilder och 150-tal filmer, många med sexuellt innehåll.

Omfattning av bilder visar att det kan vara många fler flickor som mannen utnyttjat, säger kammaråklagare Ulrika Rogland.

– I hans dator har vi hittat konservationer med ett hundratal flickor från 2004 och framåt som sparats. Hittills har vi identifierat 20 flickor.

De flickor som hittills har hörts kommer från Malmöområdet och Stockholm men åklagaren tror att mannen haft kontakt med flickor även från många andra delar av landet. Mannen förnekar brott.