Hjälpte Leksand – nu ska Åtvid räddas

De har gjort det med Leksand. Nu hoppas Åtvidaberg att duon Håkan Dorm och Anders Holst ska rädda klubbens sargade ekonomi.

De hjälpte Leksand när krisen i SHL-klubben var som värst. Nu rycker Håkan Dorm och Anders Holst in som extern hjälp för att försöka få rätsida på situationen i ekonomiskt plågade Åtvidaberg i fotbollsallsvenskan.

– Vi har gott hopp om att lösa det, annars hade vi inte tagit uppdraget. Jag ska inte förekomma någonting. Men jag konstatera att klubben sannolikt gör en för stor förlust i år och likviditeten tryter. Det är det klassiska exemplet, jag jobbar mycket med företagsrekonstruktioner inte bara hos idrottsföreningar, och då får man kavla upp ärmarna och göra ett jobb, säger Håkan Dorm till Östgöta Correspondenten på nätet.

Årets förlust för Åtvidaberg pekar mot runt fyra miljoner kronor. Hamnar det där betyder det att klubben har ett negativt eget kapital på tre miljoner och elitlicensen är hotad.

– Känslan är självklart inte positiv, men det är inte viktigt vem som står för lösningarna i den situation vi är i utan att de blir gjorda, säger Åtvidabergs tillförordnade ordförande Tom Skarin.