Många ilskna reaktioner på indraget fika

Besparingen på äldreboendet Hemgården i Skinnskatteberg har rört upp känslorna i länet. Många har under fredagen ringt till både Skinnskattebergs kommun och P4 Västmanland för att uttrycka sitt missnöje.

Det som fått allmänheten att reagera är nyheten att Hemgården ska spara knappt 10 000 kronor om året genom att dra in fikabrödet till kaffet och läsken som ska underlätta när medicinen ska tas.

Majken Sundkvist i växeln på Skinnskattebergs kommun har fått en del reaktioner.

-Det är säkert 5-6 stycken. De tycker att det är förskräckligt att inte pensionärerna ska kunna få sig en liten bulle eller en liten kaka. Det var nån som ringde som ville samla in, göra nån fond eller nånting och samla in till de gamla så de kunde få lite gott, säger Majken Sundkvist.

Till P4 Västmanland har ett 30-tal personer hört av sig.

-Jag vill ifrågasätta kompetensen hos de här människorna som har bestämt att att ta bort en enda liten kaka till kaffet för de gamla, deras guldkant i tillvaron. Det är ju inte gratis för de gamla att bo på hemmet heller och dessutom har de betalat skatt hela livet. Jag tänker fan inte rösta på socialdemokraterna nå mer, säger Johanna Hurtig.

-Jag tycker det är förjävligt rent ut sagt. VI har ett kommunalkontor i kommunen som är så fullt med folk så väggarna bågnar och nämnder och annat som kostar en jävla massa pengar. De kanske skulle ransaka sig själv och kliva upp ur sandlådan och samarbeta med andra kommuner och spara lite pengar, säger Inge Andersson.