30-åring kan ha utnyttjat över 100 flickor

Sedan en månad sitter en 30-årig man häktad hos polisen i Malmö på sannolika skäl misstänkt för att ha utnyttjat underåriga flickor sexuellt. Polisen befarar att över 100 flickor kan ha haft kontakt med mannen.

Den 30-årige man som sitter häktad misstänkt för att ha utnyttjat underåriga flickor sexuellt kan ha haft kontakt med över 100 flickor. Det meddelar Malmöpolisen som bland annat gått igenom mannens dator.

Började granska mannen i januari
Polisen i Malmö fick i januari i år in två anmälningar om våldtäkt och började då granska mannen.

Flickorna som lämnade in anmälan är i 13-årsåldern och kommer från Malmöområdet. De berättade för polisen att mannen även haft kontakt med många andra flickor.

Enligt åklagaren har 30-åringen kallat sig Alexandra och FK på nätet och utgett sig för att vara i 25-årsåldern. Han ska bland annat ha erbjudit flickorna att träffa män mot betalning.

Konversationer med unga flickor på mannens dator
Polisen har i mannens dator hittat 15 000 bilder och cirka 150 filmer, många med sexuellt innehåll.

Omfattningen av bilder visar att det kan vara många fler flickor som mannen utnyttjat enligt kammaråklagare Ulrika Rogland.

– Vi tog hans dator i beslag i samband med att han greps. Där har vi hittat konversationer som skett på datorn med många unga flickor, säger Ulrika Rogland.

Hittills har polisen identifierat cirka 20 flickor som misstänks ha utnyttjats av mannen men det stannar förmodligen inte vid det. Polisen befarar att över 100 flickor kan ha drabbats på olika sätt.

30-åringen förnekar brott
De finns förmodligen runt om i landet och inte bara som de nu kända fallen, i Malmöområdet och Stockholmstrakten.

Den misstänkte mannen är tidigare dömd för liknande brott i norra Sverige. Straffet han fick då avtjänade han i Skåne och där stannade han sedan kvar.

På fredagen omhäktades han på nytt. Han säger via sin advokat Jesper Montan att han är förvånad över det och att han anser sig vara oskyldig.

– Han förnekar samtliga gärningar, säger Jesper Montan.

Maria Eksedler
maria.eksedler@sr.se

Jan Wieslander, SR Malmö
jan.wieslander@sr.se