Gislaved/Gnosjö

Fack och kommun i bråk om ny chef

1:37 min

Det går hett till när man ska tillsätta en ny räddningschef i Gislaved och Gnosjö. Kommunerna och facket är långt i från överens.

Kommunerna har föreslagit en chef och i en skrivelse från Gnosjö kommun står det att man har personalen med sig. Men facket hävdar motsatsen, Maybritt Reljanovic, ordförande på Kommunal i Gnosjö.

– Vi är ju ute ibland våra medlemmar och hör ju vad de säger och vad de tycker, säger Maybritt Reljanovic, ordförande på Kommunal i Gnosjö.

Ja det går hett till inför tillsättandet av den nya räddningschefen i Gnosjö och Gislaved. Bägge kommunerna har föreslagit att tillförordnade räddningschefen Johan Nilsson, som avböjt att kommentera frågan, ska bli ordinarie räddningschef. Men de anställda är missnöjda med valet och de vill istället se en ny person på chefsposten. Något som Niclas Palmgren, moderat kommunalråd i Gislaved, inte säger sig ha uppfattat.

– Jag hade inte upplevt att det var ett sådant motstånd mot Johan så det förvånade mig.

Även förra gången det skulle tillsättas en ny räddningschef valde kommunerna en annan kandidat än den personalen föreslog. Och Maybritt Reljanovic hade förhoppningar om att det skulle bli annorlunda den här gången.

– Niclas Palmgren lovade våra medlemmar att inför nästa omgång skulle man faktiskt lyssna på dem. Men eftersom de inte gör det nu utan faktiskt kör över oss genom att anställa en annan så väcker det en enorm besvikelse.

Nu väntar förhandlingar mellan facket och kommunerna om vem som tillslut ska bli ny räddningschef. Gnosjös ordförande i kommunstyrelsen, moderat Arne Ottosson, backar samtidigt från påståendet om att personalen stödde valet av Johan Nilsson men tror ändå att en hel del ställer sig positiva till deras förslag. Hur det hela slutar återstår nu att se.