Ovvisst om ny konsthall i Växjö

Kulturnämndens planer på en ny konsthall i Växjö blir kanske inte av i nuläget. För det finns flera frågor att ta ställning till innan kommunstyrelsen kan fatta något beslut.

På torsdagen kom beskedet att Växjö konsthall skulle flytta in i den lokal där Stenbäcks mattor ligger, beslutet hade fattats av en enig kulturnämnd. Vid närmare granskning visade det sig att inga avtal var påskrivna. Vad som däremot stod klart var att nämnden antagit det erbjudande den fått från fastighetsägaren.
Den nuvarande hyresgästen sades upp i december förra året och vände sig tidigare i år till Hyresnämnden när fastighetsägaren ville höja hyran från drygt 1000 kronor till 1200 kronor kvadratmetern. I sitt utslag rekommenderade Hyresnämnden då att hyran skulle ligga kvar på oförändrad nivå.
Kulturnämnden däremot är beredd att betala den högre hyran och det vänder sig kommunstyrelsens ordförande, Carl-Olof Bengtsson, emot.
Kulturnämndens ordförande Lennart Allard säger att man utrönt andra möjligheter och skulle kommunstyrelsen säga nej ser framtiden för konsthallen dyster ut, enligt Allard.
-Då kommer det att dröja många år innan vi får någon konsthall, säger han.