34-årig man mördad i Lammhult

En 34-årig asylsökande man hittades på torsdagen mördad i sin lägenhet i Lammhult. Polisen har inte någon misstänkt för mordet och vill inte säga på vilket sätt mannen mördats.

- Vilken typ av våld han utsatts för eller på vilket sätt det utförts kan vi inte gå in på i nuläget, men han har mördats i sin lägenhet, säger kriminalkommissarie Börje Ekelius.
Kroppen hittades strax före åtta på torsdagkvällen. Mannens kamrat hade sökt honom hela dagen eftersom han inte kommit till sitt arbete och till slut bad kamraten hyresvärden att öppna dörren. Där inne låg mannen död.
Enligt polisen mördades 34-åringen någon gång under tordagsmorgonen.
Den 34-årige mannen kom till Sverige från Serbien- Montenegro i mars 2004. Till den lägenhet där han hittades död flyttade han i juni förra året. Han arbetar sen en tid tillbaka på ett tillverkningsföretag i Lammhult.
34-åringen är sen tidigare okänd av polisen, men polisen ska nu även undersöka hans bakgrund i Serbien Montenegro för att se om det där finns ett motiv till mordet.
Polisen har under torsdagkvällen och fredagen förhört mannens bekanta och grannar. De har också undersökt mannens lägenhet. Under fredagen ska mannen genomgå en rättsmedecinsk undersökning i Lund. Polisen har ännu ingen misstänkt för brottet och Börje Ekelius vill i nuläget inte berätta om vad de olika förhören och undersökningarna gett för resultat.
Enligt grannarna på Herrgårdsgatan i Lammhult var han något av en ensamvarg, han levde ensam och hade sällan besök.
- Jag såg honom sällan men när vi möttes var alltid glad och trevlig, säger en av grannarna.