Misstänkta företagare släppta

Två av de fyra företagare i bland annat Västerås som anhållits, misstänkta för skattebrott, släpptes idag på fri fot. Men de är fortfarande misstänkta för brott.

Tidigare i veckan häktade Västmanlands tingsrätt en 48-årig företagare i Västerås för bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Igår, torsdag, slog polisen till mot fyra andra företagare som misstänks för att tillsammans med 48-åringen ha lurat till sig flera miljoner kronor.

Idag, under fredagseftermiddagen, släpptes två av företagarna eftersom åklagaren inte tror att de kan försvåra utredningen. Men de är fortfarande misstänkta för skattebrott.

Polisen misstänker att 48-åringen har kommit överens med företagarna om att skicka bluffakturor för påhittade jobb till företagen. De ska i sin tur ha betalat fakturorna, dragit av momsen och delvis delat på pengarna.

- Männen har kommit med vissa erkännanden och härvan kommer troligen växa ytterligare med fler gripanden, säger polisens informationsansvarige Ulf Palm. Men om det kan vara flera andra företag inblandade vill han inte säga.