ÄFF villigt betala tillbaka bidrag

1:28 min

Krisklubben Ängelholms FF kan tänka sig att betala tillbaka kommunala bidragspengar till Ängelholms kommun. Pengarna fick Ängelholms FF för att kunna spela hela säsongens hemmamatcher på Olympia i Helsingborg.

Men ÄFF kom bara att spela sju av 15 matcher på Olympia innan man flyttade hem igen. De återstående delarna av det ekonomiska bidrag som Ängelholms kommun gav klubben och som därmed inte använts, har dock kommunen ännu inte begärt tillbaka.

– Nej, vi har inte för avsikt att kräva tillbaka det. Föreningen har ju fått ett bidrag till att lösa situationen då man inte hade en godkänd plan att spela på. Bidraget var till för att man skulle kunna spela i Superettan på en godkänd plan, säger Susann Pettersson, kultur- och fritidschef på Ängelholms kommun.

Ängelholms FF skulle betala 64 000 kronor plus moms per spelad match på Olympia och inför årets Superettansäsong ansökte klubben därför om ett bidrag hos kommunen som skulle täcka 70 procent av kostnaderna för årets 15 hemmamatcher. Sammanlagt 672 000 kronor.

Men då ÄFF bara spelade sju matcher på Olympia blev mer än häften av kommunens bidragspengar kvar outnyttjade hos föreningen. Än så länge har Ängelholms kommun inte begärt tillbaka pengarna, men skulle så bli fallet kommer ÄFF att betala.

– Det är helt klart att kräver kommunen det så finns det både en möjlighet och skyldighet att göra det, säger ÄFF:s ordförande Sten-Inge Fredin.

ÄFF-ordförandens besked kommer som en överraskning för kultur- och fritidschef Susanne Pettersson. 

– Det är ju ett föreningsbidrag som inte är villkorat. Men det här är nytt så jag måste titta närmare på det nu, säger hon.