Juventus: Vi överklagar domen

Föga överraskande meddelar nu Juventus att klubben överklagar den tre matcher långa avstängning som drabbat anfallsesset Zlatan Ibrahimovic. Klubben hoppas få svensken spelklar till mötet med Milan på San Siro.

Det var under onsdagsmötet med Inter (förlust 0–1) som den svenske anfallaren var inblandad i ett antal mindre trevliga incidenter. Först hade Ibrahimovic en dust med Interbacken Mihajlovic, för att sedan sätta en arm i ansiktet på Ivàn Cordòba. Ingen av händelserna uppfattades av domaren, men efter en videogranskning fälldes Zlatan av Lega Calcios disciplinkommitté.

Domen, en avstängning på tre matcher, innebär att Ibrahimovic missar den förväntade ”ligafinalen” med Milan som ligger just tre matcher bort. Något som upprör Juventus.
  – Vi är mycket oroade, säger Juventus klubbdirektör Luciano Moggi till italiensk press.
  – Domen kommer som en blixt från klar himmel, vi hade absolut inte förväntat oss detta – speciellt om man ser till vad som faktiskt hände.

Juventus kommer att överklaga domen och sett till tidigare fall finns goda möjligheter att det ska lyckas. Att avstängningar kortas är snarare regel än undantag i Italien.

Domen mot Zlatan Ibrahimovic har – förstås – gett upphov till konspirationsteorier i Italien. Lega Calcios president heter nämligen Adriano Galliani – samme Galliani som också är mäktig vicepresident i AC Milan. Det spekuleras därför i att Galliani använder incidenterna mot Inter för att Milan ska slippa Juventus bästa anfallsvapen när lagen drabbar samman i en troligen avgörande match om ligaguldet i början av maj.

Milaneserna å sin sida är naturligtvis övertygade om att Moggi, som anklagas för att ha alltför stort inflytande i förbundets förehavanden, ska få sin vilja igenom och att Zlatan därför kommer att få avstängningen kortad.

Vad Zlatan själv säger? Ingenting. Juventus har belagt honom med yppandeförbud. Fortsättning lär följa.

Viktor Barth-Kron
viktor.barth-kron@sr.se