Örebroaren Charlie Lou siktar nu in sig på scenerna i Stockholm

Örebrokillen Karl Lundberg, som går under artistnamnet Charlie Lou, påbörjade detta projektet för ett år sedan. För en vecka sedan spelades hans låt "Ropar över taken" på P3 - idag live i P4 Örebro.

Killen bakom artistnamnet Charlie Lou är Karl Lundberg som är född och uppvuxen i Örebro, en stad som givit honom otroligt mycket när det kommer till det musikaliska - även om han nu styrt kosan till Stockholm där han pluggar.

– Det finns så mycket mer ställen att spela på i Stockholm och så går jag en musikskrivarutbildning där som tyvärr inte finns i Örebro, säger Kalle. Dock är jag otroligt tacksam för Kulturskolan här i Örebro och musikskolorna överlag, det är ju trots allt där jag fått min musikaliska grund.

För en vecka sedan premiärspelades låten Ropar över taken i vår systerkanal P3, och i dag alltså i P4 Örebro.

– Min musik är en slags melankolisk, naiv pop med mycket influenser från 80-talets ljudbilder och tänk kring hur man skrev och producerade olika delar i musiken, förklarar Kalle. Stor inspiration för musiken är till exempel förebilderna Toto.

Låten Ropar över taken framförs här av artisten Charlie Lou, tillsammans med bröderna Hugo Lundberg på trumpad samt Victor Lundberg på synth.