Jönköping

Nu är kritiserad kineslogga borta

5:16 min

I 21 år har de haft sin företagslogga, men när den hamnade på en stor husfasad i Jönköping blev reaktionerna många. Nu är den nedtagen.

Ett av veckans stora samtalsämnen har ju lite otippat blivit en företagslogga. För Betonghåltagarna i Huskvarna har en logga som pryds av en kines som tittar upp ur ett hål, och när loggan kom på en jättestor banderoll över en hel byggnadsställning intill Erik Dahlbergs-gymnasiet i Jönköping i veckan lät kritiken inte vänta på sig. "En rasistisk nidbild" menade vissa. Trams, tyckte andra. Bland annat Jönköpingsnytt har berättat om reaktionerna och på deras hemsida ser du också loggan.

Nu är banderollen med loggan  nedtagen.
– Dels var arbetet färdigt och sen kanske vi tog ner den nån dag efter det här turbulensen, att till slut få slut på det här tjafset,  säger Patrick Malmqvist, vd för Betonghåltagarna, till P4 Jönköping.

Så ni har tagit åt er av kritiken?
– Ja, vi har ju  inte gjort det här för skojs skull, vi har haft den i 21 år, och vi gör inte det här för att jävlas med folk så jag fattar inte varför man håller på och ältar, vi har ju sagt att vi ska titta på och göra nån åtgärd, men det har gått en och en halv dag, man hinner ju inte liksom slänga sig på saker och ting, men vi har redan diskuterat framtiden vad gäller denna.

Hur tänkte ni när ni skaffade loggan 1994?
– Vi tog hjälp av en reklambyrå som kom med några förslag, de spånade på det här med att borra rakt genom jorden och då kommer man ju till Kina.

Vad tycker du? Finns det fler stereotyper som borde uppdateras så här år 2014? Vilka?