Lisa Ekdahl live på Musikplats Stockholm

Idag spelar Lisa Ekdahl live i P4 Uppland i programmet Musikplats Stockholm. Inför konserten berättar hon om resan till Kuba som format hennes nya musik och om ett tema som upprepar sig.

Fem år har gått sedan Lisa Ekdahl släppte sitt förra album. Skivan följdes av stor turné och därefter började hon direkt jobba med nya skivan som släpps nu.

-Jag gick från det ena till det andra och har hållit på länge med nya albumet. Jag gillar att skriva och spela in och har dragit ut på arbetet för att jag tycker det är så kul.  

-Varför skrev du på Kuba?

-Jag gillar deras förhållningssätt till musiken. Musiken är väldigt närvarande i människors liv. Man bjuder på sin musik enkelt och spontant, spelar på gatorna. 

I samband med nya albumet Look To Your Own Heart firar Lisa Ekdahl också ett jubileum. Det är 20 år sedan debutsingeln Vem Vet släpptes - en låt som gav Lisa ett stort genombrott.

-Ja, det är ju jubileum! Det slog mig nyligen att första låten på nya skivan har samma tema som Vem Vet! Den börjar på samma sätt, ha ha! Inget har hänt på tjugo år, säger Lisa Ekdahl i intervjun och skrattar.

Lisa Ekdahl medverkar i Musikplats Stockholms livekonsert den 7 november, klockan 12.30-13.00. Den direktsända konserten är gratis att se på plats i Radiohuset, först till kvarn gäller (inget biljettsystem, man köar på plats i vår entré).

Allt om Musikplats Stockholm hittar du här