Misslyckad kupp av främlingsfientliga

Skattebetalarnas förening lyckade på lördagen hålla tillbaka de invandrarfientliga krafterna då de höll sin årsstämma i Malmö. Valberedningens förslag till ny styrelse röstades igenom.

- Ja, jag är lättad av det skälet att jag var orolig inför de här udda åsikterna och man vet ju inte om dom medlemmar som lovar komma kommer, säger Claes Levin, ordförande i styrelsens för Skattebetalarnas förening.

Men de kom, på föreningens årsstämma brukar det vara ett 100-tal medlemmar. På lördagseftermiddagen samlades omkring 1000 på Slagthuset i Malmö.

Anledningen var de förhandstips som kommit om att främlingsfientliga partier skulle försöka rösta in sina kandidater i styrelsen genom att vara rikt representerade på stämman.

Men inga av de kandidater som föreslagits av de så kallade ”förnyarna” fick församlingens stöd på den stundtals kaotiska stämman.

Skattebetalarnas ledning hade arbetat hårt för att få så många som möjligt att komma till stämman och stödja valberedningens förslag. Något som visade sig ha gett resultat när rösterna sedan räknades.

Förnyarnas missnöje handlade till stor del om att Skattebetalarnas förening hårdare borde granska kostnader förknippade med invandring.

- Självklart ska vi se över kostnader som har med invandrarna att göra. Men det är ingen fråga som vi prioriterar utan det är en fråga bland alla andra, säger Claes Levin.