Insamling

Petra Nyborg vill fixa en kul jul för fler barn

2:20 min

Petra Nyborg vill se till att fler barn får en kul jul. Nu har hon dragit igång en insamling av julklappar som ska delas ut till barn och ungdomar som lever under knappa förhållanden.

Det är inte självklart för alla att kunna ge sina barn julklappar. Med det i tanken valde Petra Nyborg att dra igång ett initiativ bland sina vänner på facebook för att försöka hjälpa några av alla barn som lever under tuffa ekonomiska förhållanden. 

– Det var egentligen ett litet initiativ tänkt till mina närmsta kompisar för att samla in lite julklappar, som nu har spårat ur till det positiva. Jag bjöd in cirka 20 personer och nu har det vuxit till över 2000 som är inbjudna och 150 personer som har sagt att de ska delta, berättar Petra Nyborg.

Petra älskar julen och vill se till att fler får en kul jul.

– Julklapparna är till barn och ungdomar som lever i familjer som har det lite svårt ekonomiskt ställt. I Sverige är det cirka 240 000 barn som lever i fattigdom och julen för dem är inte så självklar. Julen är väldigt viktig för mig så då tycker jag att man ska göra det man kan för de här barnen för att de ska få en bra jul.

Julklapparna som samlas in skänker Petra till barn i Ånge och Östersund. I Östersund är det Frälsningsarmén som kommer att dela ut klapparna till familjer som ansökt om att få hjälp. I Ånge delas de ut under en julluch som arrangeras på julafton. Vill man skänka en julklapp kan man lämna in den på blomsteraffären i Ånge eller på Möbelhuset i Östersund innan den 22 december.