Sökes: Bebiskläder till BB och förlossningen

1:26 min

När allt fler flyktingar och andra fattiga föder barn på Skaraborgs sjukhus går de kläder som BB får skänkt till sig åt snabbare. Och nu har de anställda gjort ett upprop på facebook för att få in mer kläder.

Det var i måndags, när personalen på förlossningen och BB, såg att innehållet i lådan med skänkta och kvarglömda bebiskläder började sina, som de beslutade sig för att göra en efterlysning.

Den senaste tiden har nämligen fler personer som inte äger någonting alls när de kommer in till sjukhuset behövt ett litet startpaket.

- Det är allt man behöver med en nyfödd bebis, bodys, tröjor, byxor och filtar, säger Tina Söderlund, barnmorska och den som skrivit inläggen på Facebook.

Och sedan hon publicerade har svaren dröst in.

- Det är någon som har filtar, sedan undrar de var ska lämna in kläderna. Och nu har jag bestämt att träffa en tjej i eftermiddag och två imorgon eftermiddag, säger Tina Söderlund när hon går igenom de senaste kommentarerna.

Hon tror att folk är så givmilda eftersom man idag ser fattigdomen tydligt i samhället.

- Man ser kanske tiggarna utanför Ica, och man ser fler flyktingar som behöver hjälp. Man blir medveten och väljer kanske då att skänka och vara med och bidra på något sätt.

Hur är det att ta hand om de här kvinnorna som kommer och inte har någonting?

- Man blir tacksam för det man själv har. Men man önskar att man kunde göra mer, säger hon.