Husqvarna vann utan att imponera

Med ett sent segermål lyckades Husqvarna FF bärga tre poäng i hemmamatchen mot ett defensivt skickligt Sandared. Kemajl Avdju blev matchhjälte med 1-0-målet i den 85:e matchminuten.

Husqvarna vann premiären mot Kinna med 4-0 och för Sandared var det här första seriematchen för säsongen. Att HFF skulle ha någon fördel av ett högre tempo märktes dock inte.

Spelet i framförallt den första halvleken var uselt. HFF hade stort bollinnehav, men skapade inga målchanser. Sandared lade all kraf på defensiven och backade hem med hela laget.

I andra halvlek blev det något bättre, inte minst när Tobias Johansson kom in. Det var också han som drogs ner i den 65:e matchminuten och fick med sig en straff.

Mustafa Kudro misslyckades med att sätta bollen i mål, den tredje straffmissen i rad för HFF. Man hade två straffar i premiären mot Kinna, som man också brände.

När 85 minuter hade avverkats kom segermålet på en slumpchans. Kemajl Avdju kom in från höger i straffområdet, tog emot bollen och tunnlade den annars utmärkte målvakten Richard Claesson i Sandaredsmålet.

Bäst i hemmalaget var ytterbacken Christoffer Holmgren. HFF drabbades av en ny skada på en av sina mittbackar, Fredrik Knutsson. Sen tidigare är Jörgen Larsson skadad.

Husqvarna FF - Sandared 1-0 (0-0)
1-0 (85) Kemajl Avdju
Publik: 527

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se