Ljungskile tog säsongens första poäng efter oavgjort hemma mot Västerås

I Superettans andra omgång spelade Ljungskile SK på söndagen oavgjort 3-3 hemma mot Västerås SK. Hemmalaget bjöd de 1002 soldränkta åskådarna på en anfallsglad och positiv fotboll som så när räckte till tre poäng. Västerås Joonas Botold var den som förstörde dagen för hemmalaget då han gjorde sitt andra mål i matchen och kvitterade till 3-3 knappt tio minuter före slutet.

Gästande Västerås SK fick en riktig smakstart. Niclas Johansson gjorde 0-1 på en frispark efter knappt tre minuters spel. Från 40 meter dundrade Johansson in bollen bakom en passiv och delvis felplacerad Nicklas Svensson i LSK-målet.
Trots det tidiga ledningsmålet så var det inte Västerås utan Ljungskile som tog tag i spelet och skpade dom farligaste chanserna. Anfallen avlöste varandra och hemmalaget hittade gång på gång luckor i gästernas försvar.

Gästernas ledning stod sig dock halvleken ut, och det dröjde tio minuter in i andra halvlek innan Oddevold-förvärvet Johan Patriksson kunde kvitterade till 1-1 efter en tilltrasslad situation framför västeråsmålet. Kvitteringen satte ytterligare fart på hemmalagets anfallsspel och det dröjde inte mer än tre minuter innan Markus Senften gav Ljungskile ledningen med 2-1. På en högerhörna var Senften högst uppe och kunde nicka in ledningsmålet bakom en chanslös västeråsmålvakt. 

Gästande Västerås repade dock nytt mod och kunde kvittera till 2-2 då Joonas Botold fick drömträff i bortre delen av straffomroådet. Ett inlägg från vänsterkanten nådde Botold som drog till på volley, otagbart i Nicklas Svenssons högra kryss.
Ljungskile lät sig dock inte nedslås utan fortsatte pressa på framåt för att eventuellt kunna avgöra matchen. Utdelningen kom också, på straff en knapp halvtimme in i andra halvlek. En långboll letade sig över västeråförsvaret och fram till en fri Jörgen Wålemark, som ensam med västeråsmålvakten fälldes bakifrån av backen Jonas Eberhardsson. Eberhardsson visades ut och Robert Johansson satte säkert den efterföljande straffen.

Men säg den glädje som varar. Västerås Joonas Botold var inte färdig för dagen, utan kunde när det återstod cirka tio minuter av matchen, avancera förbi ett passivt hemmaförsvar och skjuta 3-3.

Ljungskile SK - Västerås SK  3-3
0-1 
Niclas Johansson (3)
1-1  Johan Patriksson  (55)
2-1  Markus Senften (58)
2-2  Joonas Botold   (66)
3-2  Robert Johansson (72, straff)
3-3  Joonas Botold (80)   

Publik:
1002