Hämnd tänkbart motiv för dubbelmordet på Gotland

Det par i 50-årsåldern som hittas döda och nedgrävda i ett grustag på Gotland kan ha mördats som hämnd. Det kan enligt polisen handla om skulder.

Under helgen har polisen på Gotland hållit förhör med grannar, anhöriga och personer i de mördades bekantskapskrets.

Enligt förundersökningsledare Magnus Frank har det funnits hot mot paret, och de har tidigare utsatts för våldsbrott. Motivet är oklart, men enligt Frank finns olika tänkbara motiv som skulder och hämnd. Det fanns på söndagen inte någon misstänkt för dubbelmordet.

Kropparna ska nu skickas till rättsmedicinska avdelningen i Stockholm för en undersökning.

Det var en grävmaskinist som gjorde fyndet vid ett grustag i Fröjel på sydvästra Gotland. Strax efter klockan nio på lördagsmorgonen hittade han kroppen efter en kvinna i 50-årsåldern.

Några timmar senare kunde en polisstyrka med hjälp av hundar även hitta kroppen efter en man. Båda var nergrävda i gruset nära varandra i grunda gravar.

Polisen kunde ganska snabbt konstatera att det rörde sig om ett gift par, hemmahörande på södra Gotland.

En undersökning av fyndplatsen var avslutad vid 18-tiden på lördagskvällen. Polisen tror att paret mördats på en annan plats och sedan forslats till grustaget. Mordplatsen hade på söndagen inte hittas enligt Magnus Frank.

Av utredningstekniska skäl vill polisen inte berätta vilken sorts skador kropparna har eller om någon typ av vapen har använts.

20050424T194256+0200