Kärleken till barn inte bara ljuv musik

3:34 min

Med sångerskan Anna Stadling är det lätt att prata öppet om föräldraskap, ett samtalsämne som kanske inte är helt självklart för en artistintervju. Men Annas son John Henry har inspirerat henne till mycket.

Har Keith Richards barn, till exempel? Om han nu har det*, så vore det kanske inte det första man skulle prata med honom om. Men hyllade sångerskan och låtskrivaren Anna Stadling, som just nu är ute på radioturné, har inget emot att prata om sin son, det omvälvande föräldraskapet och om adoption.

Sonen John Henry, 4, adopterades från Sydkorea när han var över 10 månader gammal.

– Det har varit fyra intensiva år som har färgat mycket. Det blir mycket känslor som väcks, på gott och ont, säger Anna Stadling.

Senaste albumet "Av timmarna som gick utan dig minns jag nästan ingenting" är tillägnat sonen, och låten "Älskar Dig" handlar om honom, till exempel. Låten "Bättre dagar", som Anna och maken Per "Pecka" Hammarstedt spelade live i P4 Morgon, kom till som en reaktion på allt dumt man säger till sina barn fast man inte vill. 

– Man kommer på att man själv har så otroligt mycket brister. Man påminns ju verkligen om att man säger de där sakerna man aldrig skulle säga.

Det märks kanske inte alltid om artister skriver låtar som handlar om barn. Det kommenterar Anna Stadling såhär:

– Jag tror att det finns en liten känslighet där. Man vill kanske inte att det ska bli så sockersött när man skriver om ögonstenen, som att det inte finns några svarta moln på himlen sedan man har blivit förälder. Så är det ju verkligen inte, utan det väcks ju ganska mycket olika känslor, säger Anna och skrattar.

* Ja, Keith Richards i Rolling Stones har både barn och barnbarn. Han har till och med skrivit en barnbok: "Gus & Me".