Flera barn fick kräkningar och diarré av Sempers mjölkersättning

1:32 min

Sju månader gamla Vera bajsade blod efter att ha fått ersättningen.

Semper har gjort många föräldrar arga och oroliga efter att de inte informerat om sitt nya recept på mjölkersättning .

Många kommentarer har kommit in på företagets Facebook och föräldrar berättar om att deras barn har börjat kräkas och fått diarré efter att ha fått ersättningen med det nya receptet.

Bajsade blod

Mimmi Kahlin Vlahov gav sin dotter Vera mat gjord på Sempers nya recept.

– Hon blev direkt väldigt orolig i magen och snart fick hon kraftiga diarréer och kunde bajsa fyra gånger per dag. Efter några dagar så blev jag väldigt orolig för att hon började bajsa blod också.

Mimmi Kahlin Vlahovs dotter Vera är sju månader. Efter att Vera bajsat blod, tog Mimmi henne till Barnavårdscentralen. Där tipsade de om att testa med att byta ersättning. Och efter det blev Vera bättre med en gång.

Ingen information

Mimmi Kahlin Vlahov visste inte om att receptet hade ändrats men kunde med en gång se att Veras besvär började när familjen senast fyllde på matförrådet. 

Semper informerade inte om det nya receptet på förpackningarna utan bara på sin Facebooksida. Där hade företaget också konkreta tips till föräldrar om hur att bäst hantera övergången till den nya sammansättningen.

– Blanda det gamla receptet med den nya från början för att vänja deras magar skrev de. Men om ingen vet att det är ett nytt recept, hur ska de då veta att man ska blanda?, undrar Mimmi Kahlin Vlahov.