Taggtråd runt kolonierna i Helsingborg

I Helsingborg använder man sig till skillnad från i Malmö och Lund av lås och taggtråd för att stänga ute nyfikna gäster från koloniområdena. Det handlar om sammanlagt 53 000 meter taggtråd.

– Vi tycker faktiskt att det är bra. Vi vet ju inte om de stannar kvar här på kvällarna, och risken finns att inbrotten i så fall ökar, säger Lars Pettersson, som är ordförande i koloniföreningen Fredriksdal Västra i Helsingborg.

I Lund och Malmö är det förbjudet med taggtråd runt koloniområdena, och kolonisterna måste hålla grindarna öppna för allmänheten. I Helsingborgs får dock koloniägarna använda hur mycket taggtråd och lås de vill för att stänga alla andra kommuninvånare, alltså markägarna, ute.

Runt 18 av Helsingborgs 19 koloniområden, bland annat runt Lars Petterssons Fredriksdal Västa har man dragit taggtråd, sammanlagt över 53 000 meter taggtråd.

– Det är inte snyggt men det är ju behövligt ju. Innan hade vi en lägre staket, men det var lätt att hoppa över. Jag blev av med en nyinköpt borrmaskin, ett element och en brandsläckare bland annat, säger Lars Pettersson.