Svenska cupen

Tappert Halmia föll i förlängningen

2:30 min

Inför 1.618 åskådare på Örjans Vall gav Halmia, i svenska cupens andra omgång, svenska mästarna Malmö FF en rejäl match, som avgjordes först i förlängningen. Det stod 1-1 efter ordinarie tid, men sedan kunde MFF avgöra på en straff och vinna med 2-1.

De drygt 1.600 som kom till Örjans Vall fick se ett piggt och respektlöst hemmalag ta emot svenska mästarna Malmö FF. Halmia tog verkligen för sig och även om det var MFF som skapade flest målchanser så kunde Halmia ta ledningen ett par minuter in i andra halvlek då Niclas Taube blev frispelad inne i straffområdet och säkert satte 1-0.

Halmias ledning stod sig i 26 minuter då Malmös Enock Kofi Adu sköt ett skott som ändrade riktning och ställde Jonas Käck i Halmiamålet. 1-1 stod sig under ordinarie matchtid, men i förlängningens 12:e minut fick MFF en straff efter det att en spelare rivits ner i straffområdet och Markus Rosenberg satte den säkert i mål till 1-2 och trots att Halmia slet för en kvittering hände inte mer, utan MFF går vidare i svenska cupen.

Halmia kan glädja sig åt dels den fina publiksiffran, 1.618, och de som kom till Örjans Vall kan glädja sig åt att ha fått se en riktigt underhållande match, där hemmalaget verkligen tog för sig och stundtals bjöd på ett riktigt bra passningsspel och gav Sveriges just nu bästa fotbollslag en kamp ända till slutet.