Flicka återfunnen i skogen efter ridolycka

3:34 min

Polis och räddningstjänst sökte sent på måndagen efter en 15-årig flicka som efter en ridtur i Varatrakten fanns i skogen med sin skadade häst.

– Hon var lätt nedkyld och ambulanspersonal tittar till henne, säger Robert Edh, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Det var tidigt på måndagskvällen som två tjejer gav sig ut på ridtur i skogen i Svarvarebo vid Fåglavik i Vara. Mitt i skogen föll en av hästarna ihop, förmodligen på grund av ett benbrott.

– De hade var sin häst och en av dem rasade ihop. Då gick en av tjejerna från platsen för att försöka hitta hjälp, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland till Expressen.

Hon fick gå en längre sträcka innan hon hittade ett obebott hus, där hon kunde larma via en telefon. Den andra tjejen var då kvar i skogen med hästarna.

Enligt räddningstjänsten, som bistår polisen i arbetet med att söka efter 15-åringen, kom larmet in till dem vid 20.30. Vid 21-tiden hittade polis och räddningstjänst tjejen som larmat, men man sökte fortfarande efter den 15-åriga tjejen. Hennes kamrat hade lämnat kvar lite kläder på platsen där 15-åringen befann sig för att hon lättare skulle kunna hittas.

Först vid 22-tiden hittades hon.

– Hundpatrullen hittade henne, det kändes jättebra säger Daniel Friman som var insatschef när flickan hittades.

Hästen tvingades dock att avlivas.