Deras kostymer syns i Hunger Games

4:36 min

I den tredje Hunger Games-filmen bär många av skådespelarna kortymer sydda av svenska modeföretaget Suitopia. Företaget från Stockholm har femdubblat sin omsättning sedan 2011.

I morgon har filmen Hunger Games Mockingjay premiär. Det är filmatiseringen av den första delen av sista romanen i triologin med samma namn. Många av skådespelarna i filmen bär kostymer som är sydda av det svenska modeföretaget.

– Det är en enkel kavaj med lite smalare slag för att få den lite mer futuristisk, men annars är det en vanlig kavaj i lite roligare tyg. Vi tror att det är till presidenten och till "Peta", säger Peter Holmgren på Siutopia.

2011, inför filmatiseringen av den första filmen, fick företget en order på sina färgglada kostymer. Annars får de mest beställningar på kortymer till bröllop och liknande.

– I de första filmerna var det lite mindre roller som hade våra plagg, men nu har vi blivit uppgraderade så det känns ju jättekul, säger Peter Holmgren.

När de fick sin första beställning till filmen visste inte Peter Holmgren och hans kollegor var kostymerna skulle användas.

– De beställde några stycken som tester, så beställde de några till och tillslut var vi uppe i 130. Även när vi fick veta titelt så sa det oss väldigt lite. Vi hade inte läst böckerna så vi köpte böckerna och då förstod vi att det här skulle bli en ganska stor film. Och det blev det, säger han.

Vad har det här betytt för er?

– Dels ger det oss en självförtroendeboost, vi vet att det vi gör uppskattas. Det har gett liknande uppdrag från andra som gör mindre beställningar men också från operor och körer, säger Peter Holmgren.

Sedan 2011 har företaget femdubblat sin omsättning.