Malmö

Familjen Addams spelar igen trots konkurs

1:54 min

Alla som köpt biljett till musikalen Familjen Addams på Slagthuset i Malmö kommer ges möjlighet att se föreställningen, trots att bolaget bakom musikalen, Famaddams Scandinavia AB, har gått i konkurs. 

Konkursförvaltaren Mikael Klerbro har beslutat att uppsättningen ska spelas sex gånger till, för att de med biljett ska få chansen.

Egentligen återstod 19 föreställningar av spelperioden i Malmö. Men eftersom bolaget bakom uppsättningen försattes i konkurs i förra veckan har det varit osäkert om det ens skulle spelas någon enda till. Nu blir det sex föreställningar.

– Poängen är att ge de med biljett chans att se föreställningen trots att bolaget bakom gått i konkurs, säger Mikael Klerbro, konkursförvaltare.

4 000 personer har köpt biljett men ännu inte sett föreställningen. Meningen är att de ska samlas ihop till de sex speltillfällena, fyra föreställningar i helgen och därefter ytterligare två påföljande helg.

Erbjudandet gäller även de som inte fick se Familjen Addams den gångna helgen eftersom de föreställningarna ställdes in. Ensemblen är vidtalad och ställer enligt konkursförvaltaren upp och spelar. Däremot ges ingen möjlighet för de som har biljett att få pengarna tillbaka, om man inte skulle kunna gå någon av de erbjudna speldatumen.

– Från konkursboet blir det svårt att återfå några medel. Man kan få en fordran i konkursen, men det är tveksam om den har något värde, eftersom det inte kommer bli något överskott i konkursen.