Pressmeddelande 2014-11-19

Patrick Modianos ”Nätternas gräs” som Radioföljetong i uppläsning av Staffan Göthe

Dagen efter att Patrick Modiano tagit emot Nobelpriset i litteratur, torsdag 11 december, börjar Radioföljetongen i P1 sända hans roman ”Nätternas gräs” i uppläsning av Staffan Göthe.

Patrick Modiano rör sig mellan då och nu, mellan ett Paris idag och den stad han upplevde som ung man. Själva tiden tycks vara en väv man kan röra sig genom samtidigt som allt som funnits också nu är närvarande. Med hjälp av en svart anteckningsbok rekonstruerar berättaren som så ofta i Modianos romaner, en tid som flytt. Vilka var egentligen de mystiska figurerna på Hotell Unic? Och varför försvann Dannie, kvinnan med de många namnen?


– Vi är både stolta och glada över att så snabbt kunna bjuda lyssnarna på denna uppläsning, säger Kerstin Wixe, ansvarig för Radioföljetongen och producent för ”Nätternas gräs”. Och nu när det går att podda Radioföljetongen kan lyssnarna höra Staffan Göthes drömska uppläsning när och hur de vill.

 Radioföljetongen: Nätternas gräs av Patrick Modiano i uppläsning av Staffan Göthe och i översättning av Anna Säflund-Orstadius sänds med start torsdag 11 december kl. 11.35 i P1. Därefter finns programmen för efterhandslyssning på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

 
Pressbild:
Staffan Göthe läser årets Nobelpristagare Patrick Modianos roman ”Nätternas gräs” som Radioföljetong. Foto: Kerstin Wixe/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3438975_2048_1226.jpg

För mer information, intervjuer och förhandslyssning, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
08-784 71 13, 0730-70 25 00