Måndag 25 april

Programledare: Kristin Göthe och Karin Wickström

Utfrågning av tyske utrikesministern
Tysklands utrikesministern Joschka Fischer om hans inblandning i en skandal om visumreglerna som luckrades upp i slutet av 90-talet och öppnade, enligt oppositionen de tyska gränserna för brottslighet och prostitution. 16.05 

MåndagsintervjunMåndagsgäst är Gabriella Löf, idrottskvinna i toppklass. För 14 år sen skadades hon svårt i en ridolycka men det blev inte slutet på ridningen. Istället ledde rehabilteringen till handikapp OS i Athen. Hör henne berätta om vägen tillbaka upp på hästryggen, om kampen för att tygla sitt handikapp och om ansvaret att se framåt även när man drabbas av det svåra och om det nya priset som hon nu kan lägga till sin samling. 16.10

Radiodagboken
I dag kommer Radiodagboken gjord av Ivan Románov von Birhann. Ivan är mer eller mindre rörelsehindrad efter en olycka på arbetet för drygt tio år sedan. Nu har han slutat använda rullator, han kan gå igen och tillbringar en del av sin tid med att hjälpa sina medmänniskor med ett handtag. 16.40

Alkoholskatten
Nu vill även Centerpartiet sänka alkoholskatten, men framför allt på vin och öl istället för på sprit. Hör om vad som fått dom att byta ideologi och hör Kristdemokraterna som nu är det enda borgerliga partiet som vill ha kvar alkoholskatten på dagens nivå.


Flickor exponerar sig på nätet
De senaste dagarna har vi hört och läst om en man i 30-årsåldern som utnyttjat unga flickor sexuellt. Mannen har fått flickorna att posera framför en webbkamera och så har han laddat ner bilder och filmer i sin dator. Vad får unga flickor att posera framför en webbkamera? Samtal med Mats Albinsson, hotline-manager på Ecpat.

Blodtransfusion vid förlossning
En gravid kvinna ska kunna skriva avtal med kvinnokliniken om att hon inte ska få blodtransfusion vid förlossningen, föreslår Jehovas vittnen. Men det ställer sjukvården inför svåra problem.

Valet i Storbritannien närmar sig 
Vår korrespondent Agneta Ramberg har besökt en av de valkretsar där det kommer att avgöras om labour sitter kvar vid makten.

Råttornas framfart har blivit fler
På flera håll i landet har det kommit fler rapporter än vanligt om råttors framfart bland annat i Stockholm, men ska man vara rädd... Reportage av Frida Sjödin.

Producenter: Maria Meschke och Susanna Einerstam