Trollhättans värsta nördar: Så överlever du hösten

7:26 min

Det vidriga mörkret och vädret suger livslusten ur många. Men med en dos nörd i sig och lite tid tillsammans med musik, tv-spel och brädspel går hösten att rädda. I alla fall enligt Geekpoddarna.

En våt filt har lagt sig över Sverige. November både förlamar och fördärvar. Inget känns meningsfullt längre. Många har försökt bota vår allas mörkerhopplöshet, men aldrig har nördarna fått ge sina tips.

Det finns alltid något som är värt att gräva fram när man behöver pigga upp sig själv så här i höstmörkret menar nördarna Erica Nyberg, Fredrik Fornänger och Magnus Sörensen.

De för excel-diagram över böckerna de läser, kan inte spela Fifa utan att se till att vädret är som i verkligheten och viker aldrig undan för detaljerna. Tillsammans driver de Geekpodden i Trollhättan.

– När man kommer hem drar man på en riktigt bra platta som man har riktigt bra minnen till, sen sätter man sig och ser på sin favoritserie och avslutar med att läsa några sidor ur sin favoritbok innan man ska lägga sig, så räddar jag en dag på hösten, säger Magnus.

– Alla som har en glädje för något är nördar, säger Erica Nyberg, en av flera som driver Geekpodden i Trollhättan.

I dag gav de sina bästa nördtips för att rädda hösten.

  • Erica tipsade om att lyssna mer på musik helt utan andra störningsmoment inblandade.
  • Magnus tipsade om TV-spel och hävdade att man aldrig är för gammal för att spela TV-spel.
  • Fredrik tipsade om klassiska brädspel.

Fredrik Forsänger menar till och med att hösten är extra bra eftersom man äntligen får stanna inne och ägna sig åt sina intressen helt utan förbehåll.