Tranås

Avhoppade sponsorn lägger locket på

3:40 min

När en av sponsorerna slutade stödja Tranås Bois eftersom ordföranden var sverigedemokrat, så valde ordföranden själv att hoppa av. Sponsorn vill i dag inte kommentera.

Sportchefen i bandyallsvenska Tranås Bois, Björn Forsell, har tagit timeout från klubben. Detta sedan ett företag slutat sponsra klubben eftersom Forsell valts in i Tranås kommunfullmäktige på Sverigedemokraternas lista. Viceordföranden i Tranås Bois Bandy, Bengt Samson, blev överraskad när han pratade med företaget.
– Det var lite omtumlande för mig för jag fick klart för mig att det berodde på att Forsell var engagerad politiskt i Sverigedemokraterna, och jag försökte förklara att i Tranås Bois jobbar vi inte politiskt utan vi jobbar för en sak och det är bandy.

Var det ett argument som gick hem?
– Nej, han hade bestämt sig.

Ola Melin är vd för Tranåsföretaget Melin & Karlsson, som varit en av bandyklubbens tio största sponsorer och som stöttat ekonomiskt i flera år. Han vill i dag inte berätta närmare om varför man slutade sponsra kommunens bandylag.
– Nej, jag vill inte kommentera, det blir bara fel hur man än gör med såna grejer.

Hur det blir nu när Björn Forsell hoppat av är oklart när det gäller sponsorpengarna. Klart är att någon måste ta över hans uppgifter i klubben.
– En entusiast och god ledare slutar sitt arbete och hans många uppgifter måste vi fördela ut på andra och det innebär en öka arbetsbelastning för oss som är kvar, säger Bengt Samson.