Knarkgömma hittad på behandlingshem

Det senaste dygnet har fyra intagna på behandlingshemmet Gudhemsgården utanför Falköping fått föras till sjukhus efter att de misstänks ha tagit droger inne på hemmet.
På måndagseftermiddagen hittade personalen sex flaskor med sammanlagt tre liter vätska som tros vara GHB.

På söndagen förlorade en 26-årig man medvetandet, och under denna måndag har tre drogpåverkade personer förts till sjukhus i ambulans.

Allvarligt, säger Gudhemsgårdens institutionschef Bernard Taylor, men han ser det inte som ett misslyckande att det finns droger inne på hemmet:

- Personalen gör sitt yttersta men de intagna är en mycket svårt grupp att hantera. Deras målmedvetenhet när det gäller att berusa sig är svår att stävja.

I samband med att den medvetslöse mannen hittades så fann personalen ett GHB-liknande preparat misstänktes, och en flaska togs också i beslag av polisen.
Idag har tabletter och sammanlagt mer än tre liter misstänkt narkotika i vätskeform hittats. Tabletterna upptäcktes i samband med att det blev stökigt på en av avdelningarna:

- Vi upptäckte att det var ett antal unga män som var högljudda som sprang fram och tillbaka. De började tappa balansen, fick andningsvårigheter och en av dem blev även aggresiv. I det fallet slutade det i ett kraftigt utagerande, säger Bernard Taylor.  

På söndagen spekulerades det i om narkotikan kunde ha tillverkats inne på hemmet, men Bernard Taylor säger nu att den kommer utifrån:

- Det finns två möjligheter: antingen har någon klient fört in drogerna efter en ledighet eller så har någon utomstående fört in dem. Vi har till och med varit med om att föräldrar till de intagna fört in droger.

Flaskorna hittades i en husgrund i utkanten av behandlingshemmets område. Strax intill går en allmän väg.