Tjänstefel av polisen att inte ta sig an anmälan om stämpling till mord?

Det kommer att inledas en förundersökning mot polisen i länet efter mordet och mordförsöken i Gislaved förra veckan.

Efter mordet visade det sig att polisen för ett par veckor sedan fick en förvarning om att den nu mordmisstänkte dottern planerade att döda sina föräldrar. Och överåklagare Lars Willquist på riksenheten för polismål i Göteborg har beslutat om förundersökningen efter att han fått en anmälan om misstänkt tjänstefel.
-Polisen fick in en anmälan om stämpling till mord, och det finns anledning att tro att den inte hanterades korrekt, säger Lars Willquist till nyheterna.
Enligt Willquist var polisanmälan ”tämligen” tydlig.
-Man kanske kan tycka att det är konstigt att polisen inte reagerade, men samtidigt kommer det in många konstiga anmälningar till polisen.

Dottern, som nu misstänks för mord på sin mamma och mordförsök på pappan och en äldre syster, annonserade på internet efter någon som var beredd att döda hennes föräldrar. En man i Göteborg såg annonsen och anmälde den till polisen i länet den 6 april. I annonsen ska det ha funnits namn på familjen i Göteborg och adressen till dom. Men anmälan blev liggande, och i förra veckan slog dottern och hennes pojkvän ihjäl mamman och skadade pappan allvarligt. Det unga paret har erkänt att dom utfört dåden, och häktades i fredags. Att poliser anmäls för tjänstefel är mycket vanligt. Men det leder sällan till åtal, säger Lars Willquist.