Fotbollshuliganer från Göteborg och Stockholm tänkte slåss i Laxå

Det var fotbollshuliganer från Stockholm och Göteborg som planerat att slåss mot varandra i Laxå i lördags. Ungefär 200 huliganer planerade att sluta upp men Örebropolisen avstyrde bråket.

Genom samarbete med andra polisdistrikt visste Örebropolisen att huliganerna var på väg och punkmarkerade dem. Polisen avstyrde bråk både utanför Hallsberg och Askersund och 50 av huliganerna bussades till Arboga enligt lagen om ordningsstörning

Sommaren 2013 genomförde huliganer från de så kallade firmorna Wiseman från Göteborg och Firman Boys från Stockholm ett planerat slagsmål mot varandra i Laxå och enligt polisen var det samma grupper som tänkt slåss där mot varandra även i lördags.

– De här personerna ägnar sig åt grov kriminalitet som är oacceptabel för samhället. Deras intresse av att slåss med varandra har inget med idrottsutövning att göra överhuvudtaget utan görs i skuggan av idrotten och med idrott som täckmantel och jag fördömer i starka ordalag den här typen av grov kriminalitet säger polismästare Bo Andersson, operativ chef vid Polisen i Örebro län i ett pressmeddelande.

I samband med polisens kontroller konstaterades att hos fyra av de ca 200 personerna anträffades narkotika varför de kunde misstänkas för narkotikabrott. De fyra greps av polisen och anhålls senare av åklagare. De satt alla anhållna i några dagar men har nu frigivits. Brottsmisstankarna kvarstår dock.