Veckans färsking vecka 48 2014

Från Pajala till USA för The Magnettes

Sanna Kalla och Rebecca Digervall började sjunga med varandra under mellanstadiet och har sedan följts åt. The Magnettes är Veckans färsking i P4 Norrbotten med låten Who we are, som har rötterna i en händelse som utspelade sig i Pajala. 

Äntligen släpper Pajaladuon The Magnettes en uppföljare till Paper Cut som släpptes 2012 – Who we are. Sanna Kalla och Rebecca Digervall började sjunga med varandra under mellanstadiet i Pajala och efter det har de följts åt – både som vänner och musikaliskt.

Med en promotion-resa till New York i våras, en singel som släpptes måndag 24 november och ett nytt management-avtal i bagaget, tar det nu sikte på Texas och SBSW – en av världens största musikbranschmässor.

Låten Who we are har rötterna i en händelse som utspelade sig i Pajala, en ort som är viktig för The Magnettes och som de är stolt över, liksom språket meänkieli.

Veckans färsking Who we are är en poppig dänga som du sjunger med i efter en lyssning. Är det de Abba-inspirerade sångdubbleringarna, det medryckande gitarrkompet eller det elektroniska beatet som gör det vet vi inte – men vi vet att detta är hit med en framtida framgångsrik grupp från Pajala – The Magnettes!

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!