Chefer stöttar Blair

Den brittiska labourregeringen har fått näringslivsstöd idag inför valet nästa torsdag. Ett 60-tal företagsledare har deklarerat sitt stöd för Labours ekonomiska politik:

I ett öppet brev i måndagens Financial Times berömmer 63 chefer för stora brittiska företag Labourregeringen för att ha åstadkommit vad de kallar ”exempellös ekonomisk stabilitet och tillväxt,” och för att ha uppmuntrat entreprenörandan i samhället.

Ekonomisk stabilitet och konkurrenskraftiga skatter har skapat en omgivning där näringslivet kan investera på lång sikt och skapat välstånd och arbetstillfällen, skriver de 63 cheferna.

Och samtidigt har Labour fått stöd också från den brittiska handelskammaren, vars ordförande säger att han stöder Labour i valet - men bara på villkor att finansminister Gordon Brown är kvar på sin post efter valet.

Den starka brittiska ekonomin och låga arbetslösheten är Labours trumfkort inför valet nästa vecka, och ju närmare valet kommer desto intensivare kommer regeringen att försöka se till att hålla ekonomin i fokus i valkampanjen.

Näringslivsstödet idag skadar inte, och en företagsstorhet som redan har deklarerat stöd för Labour är mediamogulen Rupert Murdoch. Hans tabloidtidning The Sun, Storbritanniens bäst säljande tidning, har för tredje valet i rad sagt att den stöder Labour.

Agneta Ramberg London