Sju syskon utsatta för misshandel i hemmet

Sju syskon i Linköping har under nästan fyra års tid utsatts för övergrepp i sitt hem. Föräldrarna och den äldste brodern åtalas nu för grov fridskränkning.

Barnen ska nästan dagligen ha blivit misshandlade av sina föräldrar och sin storebror, enligt förundersökningen som kammaråklagare Britt-Louise Viklund igår lämnade till tingsrätten i Linköping. Barnen är i dag omhändertagna, skriver Östgöta Correspondenten.

Polisen har utrett händelserna sedan mars förra året. I förhör har barnen, fyra flickor och tre pojkar, berättat om dagliga fysiska bestraffningar. De har redogjort för hur fadern brukade dra dem i håret, modern ska upprepade gånger ha slagit dem med sopborste. Mest illa tycks den yngste sonen, nu sju år, ha råkat ut. Han ska vid ett tillfälle först ha blivit slagen och dragen i håret av fadern, sedan slagen av modern och till sist fått sitt huvud dunkat i väggen av den äldste brodern.

Flera av barnen har berättat om att de bara fick lämna bostaden korta stunder på lördagar. De fick inte heller besöka kamrater eller ta hem någon.

Journaler från sjukvården visar att barnen fått vård för olika skador. Som bevismaterial har åklagaren också flera timmars videoförhör med barnen och den äldsta flickan, 15 år, kommer att vittna i rätten.