Malin Axelsson ny konstnärlig ledare för Radioteatern

2:02 min

I vår lämnar dramatikern och författaren chefsjobbet på Ung scen/öst, för en kreativ och tung post i Radiohuset. Kulturnytts Mattias Berg frågade om det finns någon lärdom från den omdebatterade skolpjäsen "Marken brinner" som hon tar med sig till det nya jobbet.

Malin Axelsson är konstnärlig ledare och chef för Ung scen/öst sedan 6 år tillbaka. Den senaste tiden har deras föreställningen "Marken brinner" debatterats flitigt efter att föreställningarna ställts in av arbetsmiljöskäl (se länkar längre ned).

Axelsson är även dramatiker, regissör och prosaförfattare. Hon är nominerad till Augustpriset 2014 för en barnbok och kommer att ge ut sin första roman "Anropa" våren 2016. I mars nästa år blir hon ny konstärlig ledare för Radioteatern på Sveriges Radio.

– I Malin Axelsson får Radioteatern en konstnärlig ledare som hittar nya sätt att jobba med publiken på flera scener och plattformar och som förmår lyfta in samtidens mest brännande frågor in i teatern, säger Louise Welander, chef för Samhälle och Drama på Sveriges Radio, i ett uttalande.

Kulturnytt har intervjuat Malin Axelsson. Hör intervjun i ljudklippet.