Värnamo

Annie Lööf kommenterar epitetet Alliansens drottning

10 min

Hon är inte minister längre, men har ändå fullt schema. Trots det tänker Annie Lööf tillbringa mer tid i Jönköpings län framöver.

– Jag har varit här en hel  del, men inte så mycket som jag önskar, men nu kommer jag se till att kunna vara här lite mer framöver, som riksdagsledamot, säger Annie Lööf, som ju är född och uppvuxen i Värnamo kommun.

Centerpartiledaren var ju näringsminister fram till valet, där allianspartierna förlorade makten. Men det betyder inte att hon är sysslolös nu.
– Nu har man gått in i en ny roll, i opposition, och som en av fyra oppositionsledare är det otroligt mycket, budgetförhandlingar, omorganisation och nu att lägga upp en ny plan för hur Centerpartiet ska utvecklas i hela landet, men det är klart att jag kanske får mer normala arbetstider efter jul när man kommit in i den nya rollen lite mer.

Sovit ut efter supervalåret, du ser utvilad ut?
– Skenet bedrar, det har varit rätt intensivt, så jag hoppas nu att man kan få, i slutet av december, några lediga dagar, för även kroppen behöver vila, den har inte riktigt fått vila ut efter valrörelsen än.

I ljudfilen ovan hör du hela Magnus Nilssons intervju med Annie Lööf, där hon berättar varför det var jobbigt att sluta som minister, vad hon tycker om att kallas Alliansens drottning och i fall hon vill trä på sig ledartröjan.