Det här finns i SR Klassiskt:

Vardagmorgnar mellan 06:00 och 07:55 hör du ”SR Klassiskt Soft”. Låter som det heter. Här roterar de 700 lugnaste låtarna i vår stora musikbank. Mjuk musik nonstop.

”SR Klassiskt FM” sänds vardagar mellan 07:55 och 10:00 och är kanalens fönster mot den analoga radiovärlden - vi samsänder då med P2, lokalt över Stockholm och Malmö. Våra hit-tätaste musiktimmar. Börjar alltid med en uvertyr (vad annars?).

Mellan 10 och 16 är det ”Klassisk melodiradio”,  presenterad mellan 10 och 13, därefter nonstop, utan prat, i tre timmar. Detaljerad nformation om vad som spelas hittar du i våra spellistor (se länk i vänsterspalten). 

16 till 18, måndag till torsdag, är det ”Klassiskt på hemväg” i samsändning med P2. Ett direktsänt program med fokus på dagens datum (tonsättarjubiléer, nationaldagar m m). Under dessa två timmar fungerar inte den automatiska genereringen av spellistor, utan då hänvisas du till .

18 till midnatt: Sex timmar ”klassisk mleodiradio” igen (se ovan), varefter vi samsänder ”Nattens Musikradio” med P2 mellan midnatt och 6 på morgonen.

Lördag & söndag samsänds ”Adagio” med P2 mellan 6 och 9 varefter den klassiska musiken rullar nonstop i femton timmar.