Eter 26 april

Utbrett missuppfattning om Talludden
Nästa vår kommer 49 nya lägenheter stå klar vid Talludden strax norr om Visby. Det är Peab som bygger bostadsrättslägenheterna och det har funnits spekulationer om att det ställs speciella krav på de som i framtiden ska bo där, exempelvis att man är tvungen att vara folkbokförd på Gotland eller att det är bara människor över 55 år som får bo där. Peder Tirecke är mäklaren som säljer bostadsrätterna och han berättar här hur det ligger till.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Rosa den som betalar skatt
På måndag ska SSU stå utanför skattekontoret i Visby och dela ut rosor. Ombudsmannen Calle Hjelmérus berättar här varför.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Gotlandsbåten råttfri
Det finns inga råttor på gotlandsbåten m/s Gotland för nu har fartyget fått ett nytt råttcertifikat. Lennart Torndahl från kommunens miljö och hälsoskyddskontor berättar vad ett råttcertifikat är och vad det betyder.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Foodmark vs grannarna
Under tisdagen var det förhandlingar i miljödomstolen om Foodmarks fabrik i Klintehamn. Företaget vill bygga ut, men det har överklagats av grannar som tycker att det redan luktar för mycket och bullrar för mycket från farbriken. Annika Östman har suttit med under förhandlingen och här berättar hon om händelserna.


Tillväxt på norr
Under två dagar har det varit seminarier och möten angående tillväxten och arbetslivet på norra Gotland. Reportern Clary Winberg berättar vad som hänt under de två dagarna.


Spel för kvinnor
Kvinnor ska lära sig mer om dataspel och därför arrangeras en träff där bara kvinnor får komma och ställa frågor och provspela. Här intervjuas projektledaren Lisa Lindell.

Reporter annika.ostman@sr.se