Victoria Svensson missar stormatch

Landslagsstjärnan i fotboll Victoria Svenssons skada visade sig allvarligare än befarat. Hon missar definitivt matchen mot Umeå i början av maj. Men helgens skada kräver flera veckors rehabilitering vilket gör att hon även kan missa första finalmatchen i Womens Cup mot tyska Potsdam.

Svensson fick svar från den röntgenundersökning hon genomgick under måndagen. Den visade att hon fått en muskelbristning i framsidan av ena låret och hon tvingas nu till rehabiliteringsträning.

Redan igår lämnade hon ju återbud till landskamperna mot Danmark och Holland och hon är alltså definitivt borta från prestigematchen mot Umeå den 7:e maj.

– Det är inte heller alls säkert att hon kan vara med mot tyskorna den 15:e heller. Man måste ta det lugnt med en sån här skada och vi ska göra en ny röntgen om två veckor för att se hur skadan utvecklat sig, säger Johan Leandersson, Djurgården/Älvsjös läkare.

Skadan kommer ju bara drygt en månad innan EM i England börjar och det gäller nu för Svensson att ta det lugnt.
- Det är klart att EM finns med i bakgrunden när vi bedömer hur snabbt hon kan komma tillbaka, säger Johan Leandersson.

Victoria Svensson är dock lite mer förhoppningsfull.
- Det är klart det är trist, men jag ska verkligen göra allt för att kunna spela mot tyskorna, säger hon till Radiosporten. 

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se