Narkotikaligan sprängd - 79 kilo amfetamin beslagtogs

Polisen tror sig nu ha sprängt hela den narkotikaliga som amfetaminhärvan i Lidköping tidigare i år är en del av.
Narkotika för åtskilliga miljoner har smugglats in från Polen och sålts vidare bland annat i Skaraborg.

På tisdagen åtalades sju personer i Göteborg för grova narkotikabrott, men totalt har mer än 15 personer varit inblandade i härvan.

Av de sju personer som åtalades på tisdagen, har fem anknytning till Polen. De greps efter ett tillslag i oktober förra året där polisen bland annat beslagtog 79 kilo amfetamin. Ett mycket stort beslag enligt polisen:

- Det är ett utav Sveriges största, säger kommissarie Eric Blomstrand på narkotikaroteln i Göteborg.

Efter tillslaget i oktober har flera andra delar av ligans knarkhandel avslöjats, bland annat av narkotikapolisen i Skaraborg. I januari greps flera personer i Lidköping precis efter en avslutad knarkaffär. För det dömdes en 41-årig Lidköpingsbo och en 35-åring från Trollhättan i början av april till fleråriga fängelsestraff.

Och på tisdagesefetrmiddagen avslutades rättegången mot två 25-åriga helsingborgare vid Lidköpings tingsrätt. De misstänks ha sålt amfetaminet i Lidköping, och i Stockholm och Nyköping.

Trots att stora delar av ligan nu ställts inför rätta, så är flera personer fortfarande bara häktade i sin frånvaro, och Eric Blomstrand tror inte att flödet av narkotika från Polen är stoppat:

- Det finns fler kanaler som smugglarna använder sig av. Vi har viss kunskap om det, säger Eric Blomstrand.