JOURNALISTIK 3.0

Nyhetssajter på topplista över mest trögladdade webbsidor

En undersökning gjord av performance monitoring-företaget Catchpoint Systems har dragit slutsatsen att många nyhetssajter hör till de sämsta ur användarperspektiv eftersom de laddas för långsamt. Anledningen är att det ofta finns för mycket på sidorna och risken är att besökarna tröttnar och lämnar sajten. Detta skriver Adweek.com om.

I vår rastlösa nättillvaro är segladdade webbsidor är en viktig orsak till att människor lämnar dem och klickar vidare. Ändå har många nyhetssajter förhållandevis långa laddningstider. I kampen om såväl nyhetspubliken som annonsörerna är alltså en snabbladdad sajt en stark konkurrensfördel. Vilket många webbutvecklare naturligtvis vet. Ändå satsar många medier på ännu mer tungladdat material på sina sidor, såsom automatstartade videoklipp och nya typer av videoannonser

I tisdags pratade hackern Harper Reed på Internetdagarna om hur man bygger bra team för att skapa nätprojekt och plattformar. Han är mest känd för att ha varit en av hjärnorna bakom Barack Obamas presidentvalskampanj 2012.
   En av hans många intressanta poänger var att till skillnad från kampanjen 2008 satsade han och teamet han byggde för Obamas kampanj 2012 på att ha en user experience director och han berättade att de övade på misslyckanden i en hel månad. ”Alla borde investera mer i att arbeta med användarupplevelsen” var Harper Reeds tydliga budskap.

Här kan du se Harper Reeds keynote från Internetdagarna. Han var väldigt inspirerande.

Cecilia Djurberg
redaktör Medieormen
twitter.com/ceciliadjurberg